17 yaşında, üniversite sınavına hazırlanırken dershane öğretmenlerimden biri sayesinde öğrenmiştim vizyon panosunu. Tabii o zaman adının bu olduğunu bilmiyordum. Öğretmenim sadece kazanmak istediğim okulun fotoğrafını çalışma masama yapıştırmamı söylemişti, ben de Mimar Sinan Üniversitesi'nin renkli çıktısını alıp çalışma masama yapıştırmıştım.
Ders çalışmaktan hiçbir zaman hoşlanmadığım için fotoğrafa sabahları uyandığımda bakıyordum ve adeta günüm aydınlanıyordu. Sonra sınava girdim, sonuçlar açıklandı derken puanım Mimar Sinan'a fazlasıyla yetiyordu. Ancak ailem İzmir'de okumam konusunda ısrarcı olunca Ege Üniversitesi'ne gittim. Bir daha da vizyon panosu ile ilgili bir çalışma yapmak aklıma gelmedi.
Geçen sene Emre okuduğu bir kitaptan sonra kendisine 8 isteğinin bulunduğu bir vizyon panosu hazırladı. Sene bitmeden 8 isteğinin 6'sı gerçekleşmişti! Ben de 13 sene önce yaptığım şeyin aslında basit bir vizyon panosu olduğunu farkedince tekrar yapmaya karar verdim ve şu an vizyon panom en çok baktığım yer olan telefonumun kilit ekranında.
Peki nedir vizyon panosu? Vizyon panosundan, hayal panosu, hedef panosu gibi isimlerle de bahsedilir. Temel mantığı istediğiniz şeylerin görsellerini bir arada toplamaktır. Bunu ister görselleri bir yerden kesip ya da yazıcı çıktısı alıp bir kağıtta toparlayın, ister mantar panoya isteklerinizin görsellerini asın, ister bizim gibi telefon ya da bilgisayara arka plan yapın. Ama mutlaka sık sık bakacağınız bir yerde olsun. Vizyon panosu yaparken dikkat etmeniz gereken diğer iki madde ise isteklerinizin ortasına mutlu bir anda çekilmiş kendi fotoğrafınızı koymanız ve istediğiniz şeyleri gerçekten istiyor olmanız!
Gerçekten istediğimiz şeyleri koymalıyız çünkü vizyon panosunun çalışma şekli sizin sadece o görseli görmeniz değil. Baktığınız zaman gerçekten ne istediğinizi size hatırlatarak, o hedefe ulaştığınızda ne hissedeceğinizi zihninizde canlandırmasıdır.
Tüm güzel hayallerin gerçek olması dileğiyle…